Leveransebeskrivelse

Postmannshagen består av 18 boliger i sameie iht. situasjonsplan. Leveransebeskrivelsen omfatter generell standard og leveringsomfang. Tegninger og bilder i salgsoppgaven er illustrasjoner. Leverings- omfang, fargevalg og materialkvaliteter er gjengitt i denne leveransebeskrivelsen.

Eierseksjon

Eiendommen seksjoneres, og hver seksjon får ting- lyst rett til del av tomt (privat grunn) som tilhører seksjonen. Det henvises til utkast til vedtekter for ytterligere informasjon om sameiet. Vedtektene kan bli endret i forbindelse med seksjonering eller under stiftelsesmøte av sameiet.

Tomt

Tomten, eller delen av tomt som følger seksjonen, har kun angitt retningsgivende areal på kart/plan – ikke oppgitt størrelse. Endelig oppmåling av seksjonens tomt er ikke utført, og kan bli noe endret. Stier og lignende blir sameiets fellesareal som vedlikeholdes av sameiet.

 

Utvendig – tomt

Foruten opparbeidelse av tomten for oppføring av boligen, vil tomtene bli opparbeidet med asfaltert innkjøring/biloppstillingsplass samt ferdigplen (opparbeides etter årstid.)

Fundament

Boligene fundamenteres på betongsåler og betong- gulv på grunn. Isoleres etter gjeldende forskrifter. Det vil bli lagt radonsperre i grunnen.

Isolasjon

Termisk isolasjon leveres iht. Husbankens krav. Øvrige konstruksjoner isoleres slik:
Bjelkelag: 150 mm (lydisolering)
Innvendige skillevegger: 70 mm

Innvendig overflate

Tilvalgsmuligheter for flere typer fliser, farger på vegg, typer parkett osv. standardfliser fremlegges som prøver.

 

Utvendig overflate

På vegger har vi valgt en vedlikeholdsvennlig kledning. Boligens kledning monteres på vegg med synlig spiker. Yttertak består av taktro med betongtakstein.

Vinduer

Alle vinduer leveres i godkjent utførelse og i henhold til varmetapsberegning. Vinduer leveres med løse sprosser, og i tilnærmet vedlikeholdsfri utførelse i PVC – farge hvit.

Dører

Innvendige dører leveres i hvit utførelse med hvite karmer – i tråd med boligens øvrige stil. Vridere i stål.
Ytterdør leveres i hvit utførelse med et lite glassfelt. Balkong/terrassedør leveres med glasskvalitet som vindu, samt løse sprosser i samme stil som vinduer.

Trapp og listverk

Innvendig trapp leveres med hvitmalte vanger, rekkverk og eikelaserte, åpne trinn. Tette trinn leveres som tilvalg.
Alle lister leveres hvitmalt i glatt utførelse. Utforinger leveres hvitmalt.
Listverk utføres med synlig spikring.
Fotlister leveres i eik.

Innredning

På bad i første etasje leveres ca. 90 cm baderomsinn- redning m/speil/lys, med front i glatt hvit utførelse og nedfelt servant. For bad i plan 2 leveres ca. 120 cm innredning med doble servanter.

Kjøkkeninnredning leveres av anerkjent nordisk fabrikat. Innbygningshvitevarer inngår med:
 • Innbygningskomfyr
 • Koketopp
 • Kjøl/frys (kombiskap)
 • Oppvaskmaskin
Det vil være mulig å oppgradere kjøkkenløsningene. Garderobe leveres som vist på tegning i hvit glatt utførelse. Alle garderober vil bli levert med enkel innredning.
Skyvedørsgarderobe i hall leveres med enkel innredning og med speilfronter – takhøyt. All innredning leveres med standard innrednings- høyde, ca 210 cm – unntatt skyvedørsgarderobe i hall.

Oppvarming

Det leveres termostyrte panelovner i alle soverom, stue og kjøkken. Varmekabler med gulvføler i begge bad, samt hall. Boligene leveres med stålrørspipe og peisovn.

Ventilasjon

Husene leveres med balansert ventilasjon med varme- gjenvinner Avtrekk i alle våtrom, WC og kjøkkentak, tilluft (friskluft) i alle oppholdsrom (stue, soverom). Aggregat plasseres i egnet bod. Kjøkkenventilator leveres separat.

Sentralstøvsuger

Det leveres sentralstøvsuger med ett uttak i hver etg. Sugeenhet plasseres i egnet bod.

Rør og sanitær

Til kjøkkenet leveres oppvaskkum i stål med blande- batteri og uttak for oppvaskmaskin. Varmtvanns- bereder på 200 l plasseres i bad plan 1.
Toalett leveres i standard hvit utførelse (vegghengt). Det kan være en synlig innkassing på vegg hvor toalettet er plassert. Det leveres sluk i gulv på bad og vaskerom.
Opplegg for vaskemaskin på bad, plan 1. Det leveres dusjhjørne i aluminium og glass, med termostatstyrt dusjbatteri. Det leveres utevannkran i hver boenhet.

El-installasjon, telefon etc.

Boligene leveres med skjult elektrisk anlegg i tråd med gjeldende forskrifter – NEK 400. Det leveres standard hvite brytere og stikkontakter. Punktplan for hver bolig iht. NEK 400 utarbeides for hver bolig. Opplegg og tilkobling til telefon og kabel-tv bekostes av og bestilles av kjøper.
Det leveres lys under overskap på kjøkken med stikkontakt. I tillegg leveres 3 stk utelamper med fo- tocelle. Kjøper vil i samråd med elektriker få anled- ning til å velge plassering av stikkontakter og lamper. Plasseringen må skje iht. gjeldende forskrifter.
Det utarbeides egen punktplan for hver bolig. Som punkt defineres:
 • Stikkontakt
 • Bryter med lampepunkt
 • Tilkoblingspunkt for jording o.l.

Det leveres panelovner iht. varmetapsberegning i boligen. Godkjent brannvarsling leveres i hver bolig. Det leveres varmekabel med gulvføler i rom iht. avsnitt «Oppvarming». Det leveres i tillegg 16 downlights med demper. For øvrige lampepunker leveres ikke lampe.

Plassering/antall downlights

 • Hovedbad 4 stk
 • Hall 4 stk
 • Kjøkken 4 stk
 • Stue/spiseplass 4 stk

Balkonger/uteplasser

Boligene leveres med balkong av impregnert tre i plan 2 (ikke regntett ned til plan 1 – unntatt den over inngangsdør.) Rekkverk i impregnert tre. Øvrige plattinger/terrasser inngår ikke.

Carport

Carport leveres med fast dekke i betong. Tilhørende sportsbod har betonggulv, og låsbar dør i hvit utførelse.

Loft

Loft leveres som tett uluftet loft med kun inspek- sjonsluke. Ikke egnet for lagring. Loftet er isolert med blåseisolering (løs ull).

Tips en venn

Tips en venn

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.