Historien om Harald Post

Postbetjent Harald Lerdal er mannen bak navnet Harald Posts vei. Her avbildet bakerst på hestevognen – som han en sjelden gang brukte i posttransporten, dersom været var riktig ille.

I en tidsalder uten e-poster og mobiltelefoner, spilte den grønnkledde postmannen en viktig rolle for kommunikasjonen mellom menneskene. For små bygdesamfunn som Aurskog var han faktisk helt avgjørende for bygdas trivsel og fremgang.

I flere tiår frem til slutten av 1950-årene, var det postbetjent Harald Lerdal som sørget for at innbyggerne i sentrale Aurskog fikk sine kjærlighetsbrev og julepakker.
Den pliktoppfyllende postmannen dukket alltid opp, og han la sin ære i å få jobben gjort – uansett vær og føre. Gjennom snøføyk, hissige høststormer
og steikende sommerdager, slet han seg frem med postsekken, som gjerne kunne veie over 70 kilo.

På sykkel om våren, sommeren og høsten, på sparkstøtting om vinteren. Ble været riktig ille, brukte han hesten sin. Men helst ville han unngå dette. Etter endt arbeidsdag samlet Harald nye krefter hjemme på den vesle plassen Østre Myrvold (nærmest Myrvold Hageby).

Da den nye gaten gjennom boligområdet for noen år siden skulle navnes, valgte kommunen å kalle den «Harald Posts vei». For å hedre en mann som i kraft av sitt yrke betydde mye for mange, synes vi det er like naturlig å døpe vårt nye boligprosjekt «Postmannshagen».

Vi håper både navnet og bomiljøet faller i smak.

Tips en venn

Tips en venn

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.